31 95 86 23

Frederik@mavicmedia.dk

Copyright er i dag en stor ting, og det kan blive dyrt hvis ikke man ikke respektere ophavsret og rettigheder. Følg tipsene på denne blog for at undgå copyright og bøder. 


Er der okay hvis jeg kun bruger 1-5 sekunder af en kendt sang?

Nej, selvom du kun bruger et sekund af en sang, så risikere du et copyright strike. Er du en privatperson som risikerer du typisk kun at din video bliver lydløs eller fjernet fra den pågældende platform, handler du tværtimod på vegne af en virksomhed så risikere du en bøde op på flere tusinde kroner.

Sociale Medier som eksempelvis, Facebook, LinkedIn og Youtube er nemlig underlagt copyright registrerende software, som nemt kan genkende sange med ophavsrettigheder

 

Hvordan kan mange bruge kendte sange i sin video?

Som udgangspunkt kan man ikke bruge berømte sange i sine videoer, med mindre at man tager direkte kontakt til kunsterne og får tilladelse (Meget usandsynligt) Dog findes der forskellige platforme som man kan købe adgang til. Disse platforme er ofte egnet til firmaer som har deres egne videoproduktioner.

 

Hvordan får jeg rettighederne til musik til mine videoer?

Der findes i dag forskellige platforme, som man kan abonnere til. Disse platforme giver altid forskellige rettigheder. Herunder gives et overblik til hvilke platforme som vi anbefaler.

 

Artlist

Giver livstids rettigheder til musikken og du må bruge musikken over alt, også til annoncering. Dog er der begrænset mængde musik.

Musicbed

Giver rettigheder til at anvende musikken til dine egne kanaler som Tiktok, Youtube og Facebook. Dog giver Musikbed en gratis prøveperiode på 30 dage.

Epidemic sound

Giver rettigheder til at anvende musikken til dine egne kanaler som du skal registrere. Epidemic sounds giver en gratis prøveperiode på 30 dage.

 

Fordele og ulemper

Der vil altid være fordele og ulemper. Dog tilbyder de 3 platforme meget forskellige løsninger. Nogle har mere og bedre musik end de andre og andre er billigere og giver flere rettigheder. Du kan frit vælge den løsning som er bedst til dig.

 

Ønsker du at lære mere om videoproduktion og rettigheder, så se mere her