31 95 86 23

Frederik@mavicmedia.dk

Mange virksomheder ønsker at få produceret video-materiale til deres annoncer og digitale tilstedeværelse. Det kan være en rigtig god ide til få lavet en video hvis du som virksomhed gerne vil blive set online.

Priserne på videoer varierer meget i forhold til kvalitet og tid. Typisk ligger prisen på en annoncevideo et sted mellem 4000 – 15.000 kroner alt efter hvem som, skal producere videoen.

Hvad skal du være opmærksom på?

Når du køber en video af et bureau, er det meget vigtigt at du kender til formålet med annoncen. Fortæl dit bureau hvad formålet er med videoen?

1. Ønsker du trafik til din hjemmeside?

2. Ønsker du konverteringer?

3. Vil du have leads, som kan kontaktes via telefon?

4. Vil du have brandawareness og genkendelse?


Det første du skal vide, er hvad selve formålet er med videoen. Dette gør det langt lettere for firmaet at producerer din annoncevideo.

Hvad kan påvirke prisen på min reklamevideo?

Når du ønsker en videoproduktion, så sker det ofte i et tæt kreativt samarbejde mellem køberen og videoproduktion. Her er det en god ide at brainstorme hvad man absolut ønsker at have med i sin video. Eksempler på dette kunne være dronevideo af en lokation, et videointerview eller noget helt tredje.

 

Her vil især 4 ting komme til at påvirke prisen på din video:

Voiceover, at købe voice-over og have rettighederne til dem koster ofte mellem 500 – 2000 kroner alt efter længden og personen. Overvej om du eller en anden kan sige det som ønskes i videoen.

Hvor meget udstyr koster produktionen, kræver det en drone, samt kamera udstyr som optager i 6k eller højere?

Hvor lang tid tager videoproduktionen? Spørg dig selv hvor kort denne proces kan være, og hvor få lokationer der er brug for. Her spare du videomanden for en masse arbejde og tid som senere vil spare dig selv for en stor mængde penge.

Revisioner. Hvis der er noget de fleste videoproduktioner hader, så er det revisioner. Det er ganske normalt at der er nogle rettelser i videoen, men lad det ikke være et stort element som f.eks. musikken, da det betyder at meget af videoen skal laves om.

Det kan ofte godt betale sig at få lavet en professionel video når du annoncerer.

Det kan godt være lidt skræmmende at hoppe ud i at lave en videoproduktion, men fordi de fleste virksomheder ikke får det gjort, kan det blive et kæmpestort konkurrence paramenter. Mange virksomheder annoncerer med dårligt performende indhold som et logo eller et billede. Kvaliteten af indholdet er naturligvis subjektivt, men der findes nogle basale nøgletal som kan indikere om en annoncevideo klare sig godt.

CTR

CTR er kort for Click through Rate, og er et nøgletal som fortæller om hvor mange som klikker på den ønskede CTA (call to action) Dette kan eksempelvis være linket til hjemmesiden. Ifølge adbraze.com ligger den gennemsnittelige CTR på 0.9 på Facebook.

En god annoncevideo kan ofte godt få en CTR på 6% eller højere. Det betyder altså ganske enkelt at man kan opnå langt mere trafik og hermed konverteringer hvis man benytter sig af en annoncevideo.

Hvordan opbygger man en annoncevideo? Det kan virke overskueligt at skulle opbygge en annoncevideo, men det behøves det slet ikke. Når vi laver annoncevideoer hos Mavic Media, så benytter vi os at en model som hedder AIDA. Modellen har været brugt som kommunikationsværktøj i mange år, og er helt enestående god til digital markedsføring.


Om du ønsker at lave din egen videoproduktion eller få nogle professionelle til at udføre arbejdet for dig, så er det som regel en god ide at følge denne model. Uanset hvad, så er det dig som kender dit produkt bedst, så det er vigtigt at du er med i en del af den kreative proces.

Klik her for at se eksempler på reklamevideoer